Je našim velkým potěšením představit našim zákazníkům originální barety z vlny Yaka. Svou jedinečnou kvalitou materiálu a ekologickým rozměrem vás tyto barety zahřejí nejen na těle, ale i na duši.

 

Yak je dlouhosrstý tur, který žije převážně v oblasti Tibetské náhorní plošiny, Mongolska a Střední Asie. Zde žijí také rodiny nomádů, které se živí vyčesáváním srsti z Yaka, nebo sběrem již vypadané srsti. Každý Yak vyprodukuje ročně pouze 100 gramů drahocenného jemného vlákna, které jej v zimě udržuje v teple.  Yaci z hory Khanga v Mongolsku žijí ve vysokých nadmořských výškách nad 2000 metrů a během zimních měsíců musí odolat tvrdým teplotním podmínkám (-40 stupňů Celsia), což vysvětluje, proč mají jejich vlákna vynikající tepelně regulační vlastnosti.

 

 

Vlna z Yaka je 

 

měkká jako kašmír

velmi výhřevná

lehká a prodyšná

odolná proti  pachům a vodě

hypoalergenní

vyznačující se vysokou pevností materiálu

 

Barvy těchto originálních a jedinečných baretů jsou tři - jedná se o přírodní barvy yačí vlny. Tyto přírodní barvy jsou samy o sobě tak krásné, že jsme se rozhodli je zachovat a nejsou nijak barevně upravovány. Celá tato limitovaná kolekce baretů se vyznačuje svým důrazem na ekologičnost produktů.