Paní Lenka Malinová, v Novém Jičíně také známá jako "paní klobouková" je majitelkou optiky, jejíž vášní je fotografování, ale především nošení klobouků, baretů a čepic.

V její šatničce byste našli na 250 kusů různých pokrývek hlav. Cestu ke kloboukům si našla již v 16 letech, kdy dostala svůj první klobouk od tety, která tehdy pracovala v Novojičínské Továrně na klobouky. Červený klobouk pánského tvaru fedora se tak stal prvním impulsem, který vedl tuto sympatickou ženu k zájmu o klobouky a další produkty z produkce TONAKu.

 

 

 

 

Černé klobouky byste hledali u této dámy zbytečně. Miluje barvy a originalitu. Každý její outfit je perfektní kombinací bot, šatů, kabelky a především pokrývky hlav a brýlí. Nezáleží na tom, jaké je počasí, kam jede na výlet a jak moc náročný den ji čeká. Paní Lenku potkáte vždy s úsměvem na tváři a s kloboukem na hlavě. Asi vás napadá, kde je tato šarmantní dáma všechny skladuje? Podél celé stěny v šatně má komínky kloboukových krabic, sloužících jako úložný prostor. Tyto krabice pak mají své místo v šatně dle ročního období.

Pokud patříte mezi ty, kteří váhají nad pořízením  klobouku TONAK,  máme jedno doporučení. Najděte si čas a navštivte jednu z kamenných prodejen TONAK. Nikam nespěchejte, dejte si na čas, nechte si poradit naší prodejní asistentkou a najděte ten první správný klobouk tak, že vyzkoušíte všechny kombinace barev a tvarů pokrývek hlav.

Mezi poklady Lenky Malinové patří klobouk, který navrhl Philip Treacy, známý irský designer, který již více než 20 let spolupracuje s TONAKem a jehož jedinečná ruční tvorba přechází v umělecká díla, která jsou v Británii velmi populární mezi vysoce postavenou klientelou.

 

TONAK, to je nejen ruční práce a kvalita, ale také tradice a historie, která se píše v Novém Jičíně již 220 let. Díky své zálibě ve fotografování se paní Lenka často účastní kulturních akcí v Novém Jičíně a zachycuje unikátní momenty z nejbližšího okolí Továrny na klobouky. Tímto bychom rádi poděkovali paní Malinové za všechny poskytnuté fotografie ze svého foto archivu a přejeme ji, ať se jí naše klobouky krásně nosí a dělají jí i nadále takovou radost.