Kolekce pro sezónu podzim/zima 2019/2020 je oslavou TONAKU samotného, jelikož je to již 220 let, co TONAK vyrábí pokrývky hlavy pro lidi z celého světa. 220 let tradiční výroby, nejvyšší kvality, ruční práce a lidských zkušeností, které se dědí z generaci na generaci.

Ti, kteří za značkou stojí, jsou pro nás největší inspirací. Protože právě tito lidé jsou zapotřebí, aby klobouky mohly vůbec vzniknout a vy jste je mohli nosit a inspirovat tak své okolí. Oslavte tedy s námi tradici, historii, různé profese, které za TONAKEM stojí a umožňují, aby tento unikátní módní doplněk mohl existovat. Nová kolekce podzim/zima  byla nafocena se zaměstnanci TONAKU.

Věděli jste, že tato sympatická dáma, paní Jana, se již od roku 1986 stará o to, aby pokrývky hlavy TONAK odešly zákazníkům v té nejlepší kvalitě? Posuzovaní správné barvy, zdobení, velikosti, etiket patří již desítky let mezi každodenní činosti paní Jany, která miluje klobouky i v osobním životě. V létě nedá dopustit na slaměné klobuky, na podzim pak na klobouky pánského stylu fedora ve světlých odstínech. Tato osobitá dáma se však nebojí ani výrazných barev, jak sama dodává.

Věděli jste, že TONAK dodává do více než 50 zemí světa?

O trh střední a východní Evropy se už krásných 19 let stará gentleman Zbyšek. Ten si TONAK zamiloval pro své krásné výrobky, umění, eleganci a kontakt s lidmi.Nejčastěji byste ho v osobním životě potkali v klobouku klasického pánského tvaru fedora, hnědé či černé barvy.

Věděli jste, že za každým kloboukem je 150 výrobních operací a z toho 80 výhradně ručních?

Klobouky, plstěné bekovky, či lodičky pro letušky zahraničních aerolinek pro Vás s láskou ručně tvaruje usměvavá paní Lenka.

Nová kolekce, kterou pro vás vyrobili opravdoví mistři svého řemesla, je právě v prodeji na všech kamenných prodejnách TONAK a také online na e-shopu.

Potřebujete poradit s výběrem velikosti, tvaru a barvy? Neváhejte navštívit jednu z našich prodejen, kde se na vás těší naše prodejní asistentky.

V TONAKu pracuje mnoho krásných žen, kterým klobouk moc sluší. Jednou z nich je inspirativní brunetka - designerka Lenka, která stojí za charakterem kolekcí, se kterými TONAK dvakrát ročně přichází na trh. Její práce je nesmírně pestrá. Jde o komunikaci s lidmi, objevování nových možností, technologií, řešení problémů a předvídání.

V samotné výrobě se o výslednou povrchovou úpravu klobouků stará milá a usměvavá kolegyně Renča.

Milovník mysliveckých klobouků a také slamáků, Štefan, zná výborně všechny fáze výroby. Je tomu totiž  již 15 let, co vzal do ruky polotovar a vytvaroval  svůj první klobouk.

Více než dvě století znamenala velké množství změn nejen v technologiích výroby, ale také v samotné produkci finálních výrobků. Ty si získaly své nositele na celém světě. Přejme si, aby tomu tak bylo i nadále a značka TONAK stále patřila mezi přední oděvní firmy na světě, které se nemusí pyšnit jen kvantitou, ale zvláště prvotřídní kvalitou svých produktů.

Každý klobouk, který byl kdy v Novém Jičíně vyroben má svou vlastní historii vzniku, příběh, který na nás působí a budí různé pocity. Rádi bychom touto kolekcí přiblížili příběh klobouků a těch, kteří je s láskou vyrábějí.

Sledujte příběhy lidí z TONAKU na našem FACEBOOKU.