Klasika je nový trend

 

Někdy se nám může zdát, že to, co je klasické, je nudné a my toužíme stále po nových podnětech. Pravdou však je, že klasika nikdy nevyjde z módy. Léty prověřené střihy, linie, barvy a design, to je to, co v našem šatníku zůstává dlouhá léta, dědí se z generace na generaci a dává módě jiný rozměr. Kolekce Classic is the NEW COOL si zakládá na přírodních materiálech té nejvyšší kvality. Ručně tkané hedvábí z těch nejjemnějších vláken, které tvoří luxusní vzhled a strukturu materiálu s krásným leskem. Len s odkazem na lokální původ a jedinečnými termoregulačními vlastnostmi, které jsou v létě nedocenitelné. Celá kolekce se nese v přírodních odstínech, které doplňují tóny modré, žluté a starorůžové.

 

Harmonie

 

Každý z nás v životě po něčem touží a ať už je to cokoliv, tou největší výhrou je harmonie ve všech oblastech našeho žití a bytí. Ten pocit, když se nadechnete čerstvého vzduchu v lese, projdete se orosenou trávou a necháte se unést pestrou vůní přírody. Přesně taková je i naše kolekce Harmony. Vrací se k základním přírodním materiálům jako je len, který je již po mnoho let tradiční evropskou plodinou s jedinečnými termoregulačními vlastnostmi.  Klasické klobouky s minimalistickým zdobením dávají vyznít kvalitním materiálům jako glazovaný papír, ramie či sláma.

Kořeny

Abychom pochopili svou cestu, musíme se vrátit ke svým kořenům. Vnímat sami sebe a vážit si odkazu předků, který nám zde zanechali. Poctivé řemeslo, zodpovědný přístup nejen k sobě a svým blízkým, ale i k přírodě a celé planetě jsou hlavními motivy kolekce ROOTS. Setkávají se zde klasické kořeny řemesla s aktuálními tématy udržitelnosti, etiky a celkového pojetí SLOW Fashion. Hlavním motivem je pak odkaz na tradiční modrotisk, který je zapsán na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Vzory inspirované popraskanou zemí jsou vytvářeny pomocí ručně dělaných dřevoforem v Indii a v České republice ve Strážnici. Každý kus je tak díky ručnímu zpracování originál. Kolekce je postavena na kvalitních přírodních materiálech a ručním tisku.

Nakupujte online na e-shopu TONAK a také na všech kamenných prodejnách.