Mnohdy až ve chvíli, kdy procestujeme celý svět a načerpáme inspiraci z odlišných kultur, zvyků a stylů, pocítíme potřebu vrátit se zpět ke kořenům a načerpat sílu z historie, opřít se o tradici, a to vše představit v novém originálním pojetí.

Všechny tyto atributy v sobě nese nová kolekce pro podzim a zimu 2017/2018, kdy se největší inspirací stala Česká republika sama. Je zde tolik krásných míst, na které se při neustálé touze za poznáním něčeho nového zapomíná.

Pro nás to jsou místa, která prolnula značkou TONAK. Objevte krásy Šumavy, kde příroda je nespoutaná a divoká stejně jako mnohé křivky našich klobouků. Poznejte zákoutí Prahy, matky všech měst a s neotřelou elegancí vstupte do jejích ulic. Nechte se okouzlit malebností a dotekem tradice kloboučnického řemesla Nového Jičína či Strakonic. Všechna tato inspirativní místa vnáší do nové kolekce otisk staletého příběhu, duši krásna a vznešenosti.

Nová kolekce přináší mnoho nových neokoukaných tvarů, ale nezapomíná i na klasické, ať již typicky mužské či ženské. Barevný základ pak tvoří přírodní odstíny od světle béžové přes khaki po temné odstíny hnědé či černé.

Samostatnou linii pak tvoří kombinace bordó, navy modré a pudrově růžové barvy. Bordó je typický symbol podzimu, jeho atmosféry a zabarveného listí. Oproti tomu pudrově růžová je spíše symbolem něžnosti a do kolekce vnáší velmi ženský až dívčí prvek.

Těšit se můžete na edici oblíbeného tvaru Porkpie, který je hned ve třech barevných kombinacích.

Stejně tak jsme zařadili odlehčené buřinky či mnoho variací baseballek.

Nová kolekce také zahrnuje širokou škálu povrchových úprav klobouků. Naleznout zde tak kromě klasické velurové úpravy můžete i méně známé klobouky s vyšším chlupem.

Věříme, že svůj vyvolený klobouk či čepici si v naší nové kolekci najde opravdu každý!

A zajímavost závěrem: Všechny klobouky z nové kolekce mají svá jména, která jsou inspirována Českou republikou. Jedná o Hückel, Latrán, Laka, Laterna a Hirzo. Dokážete jednotlivé názvy přiřadit konkrétním místům? Víte, kde jsme čerpali inspiraci?